Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19)

15 Ağustos 2010 Pazar

DÜNYANIN EN ZEHİRLİ 10 HAYVANI

1.Kutu denizanası
En zehirli hayvanlar arasında birinci sırayı almıştır. Kutu deniz anası adını almıştır. Yapılan araştırmalara göre 1954 yılından bu yana 5 bin 567 kişiyi zehirleyerek öldürmüştür. İnsanın vücuduna yapışmasıyla salgıladığı toksini direk kalbe gönderiyor ve sinir sistemi çökerek can alıyor.


2.Kral Kobra
6 metre uzunluğunda olan bu yılan dünyanın en uzun zehirli yılanı unvanını da almıştır. Avları yine yılandır. Bu yılanın insanı bir kere ısırdığında öldürebiliyor. Tek bir ısırığı ayrıca Asya yılanını 3 saatte öldürüyor.


3.Mermer yüzeyli salyangoz
Boyu oldukça küçük olmasına karşın bir hayli etkili. Zehrinin bir damlası yirmi kişi kişiyi aynı anda öldürebiliyor. Tuzlu sularda yaşıyorlar.




4.Mavi halkalı ahtapot
Normal ahtapotlardan daha küçük bir görüntüsü vardır. Bir golf topu ile aynı boydadır. Vücudunda taşıdığı zehir ile yetişkin 26 kişiyi öldürebilir. Oldukça zehirlidir.


5.Ölüm avcısı akrepler
Aslında bu akrepler oldukça zararsızdır. Fakat onları kızdırdığınızda emin olun bir damla zehri sizi felç edip öldürebilir.


6.Kaya balığı
Çok çirkin görünmesine karşın balık türünün en zehirli balıklarından biridir. Taş gibi görünen bu balık sizi bir anda öldürebilir.




7.Brezilyalı gezgin örümcek
Guinnes Rekorlar Kitabının en zehirli örümcekler lisesinde yer alıyor. Zehrinin 0,006 miligramı bir fareyi anında öldürüyor. Bu örümcekler bazı yerlerde halk ile iç içe yaşıyor.




8.Zehirli kara yılanı
Bir ısırığı ile 100 insanı ve 25 bin fareyi devirebiliyor. Kobra yılanından 400 kat zehirli. Bir yetişkin insanı 45 dakika içerisinde öldürüyor.


9.Zehirli ok kurbağası
Ok kurbağası olarak zehirliler arasında yer alıyor. Ona parmağınızla bile dokunsanız sizi zehirliyor. 5 cm büyüklüğünde olan bu yaratığın 2 mikrogramı 10 insanı ve 20 bin fareyi öldürüyor.


10.Balonbalığı
Japon balığına benzeyen bu balık en tehlikeliler omurgalılar arasında ikinci sırada yer alıyor. Isırdığı anda felç ediyor ve 24 saat sonra kurban ölüyor.






PAYLASIMIN YENİ ADRESİNDESİNİZ
İSTERSENİZ ARSİVİMİZE GÖZ ATABİLİR
http://pylsmpltfrm-arsiv.blogspot.com/
YADA
ANASAYFAYA DÖNEBİLİRSİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder