Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19)

1 Ekim 2011 Cumartesi

Bu Hafta Vizyona Girenler! (30 Eylül haftasında tam 8 yeni film vizyonda)

Şeytanın İni (Red State)



Dağıtımcısını Sundance Film Festivali'nde gösterildiği sırada açık arttırma usulüyle seçen, basın gösterimi yapmayan, filminin gösterimlerine özellikle rahipleri ve kilise üyelerini davet eden ve filmin başlamasıyla apar topar gösterimden kaçışlarını izleyen Kevin Smith'in son filmi, 'gerilla' usulü sinemacılığın karakteristik özelliklerine sahip. Çok düşük bir bütçeyle çekilen (sadece görsel efektler 5 bin dolara mal olmuş), müzik kullanılmayan, bol bol uzun plana sahip ve içinde dikkatli izleyicilerin bulması için gizlenmiş 10 Sürpriz Yumurta barındıran Şeytanın İni (Red State), deneysele yaklaşan ilginç bir çalışma.

90'lı yıllarda yükselişe geçen Amerikan bağımsız sinemasına Tezgâhtarlar (Clerks) serisi ile adını yazdıran yönetmenin kulvarını yavaş yavaş değiştirdiği son dönemdeki yeni filmi, yurt dışındaki eleştirmenler tarafından pek beğenilmemekle birlikte, (bunda basın gösterimlerine özellikle karşı durmasının ve eleştirmen mekanizmasını tartışmaya açmasının da payı var) her gün karşımıza çıkabilecek gerçek hikayelerin sinemaya uyarlanması açısından takdir toplamış görünüyor.

Filmin başrollerini yakın zamanın genç oyuncularından Michael Angarano, Nicholas Braun, Ronnie Connell, Kaylee Defer ve usta aktör Michael Parks paylaşıyor...

Filmin Konusu:
Orta Amerika'da yaşayan lise öğrencisi üç genç, internet üzerinde bir grup seks daveti alırlar. Fakat, eğlence olsun diye cevap verdikleri bu çağrı, başlarına hiç beklenmedik belalar açacaktır. Acımasız, oldukça sert, muhafazakâr dini bir grup tarafından kaçırılan gençler, küçük çocukların gözleri önünde öldürülünceye kadar farklı işkencelerden geçirilir.

Liderleri Abin Cooper adından köktendinci bir vaiz olan ve kendileri dışında kalan onaylamadıkları hayat tarzlarını ayinsel bir biçimde cezalandıran bu dini tarikatın elinden kurtulmak neredeyse mümkün değildir. Polis özel birimleri kaçırılan gençleri tutuldukları binadan kurtarmaya çalıştıkça, şiddetin dozu da artar...

Beyazperde Eleştirisi





 


Mühürlü Köşk



Yeşilçam dönemi erotik komedilerine benzer fakat fazlaca sulandırılmış filmleriyle ünlü Serkant Yaşar Kutlubay'ın hem yazıp, hem de yönettiği yeni filmine dair söyleyebileceğimiz her şeyi fragman tek başına anlatıyor zaten. Oyunculuklardan tutun da plastik ve görsel efektlere kadar, neyi tutsanız elinizdeki kalacak film insanı sinemadan soğutacak cinsten.

Filmin Konusu:
Şehirde bir soygun gerçekleştiren bir suç çetesi, polisle çatışmaya girer ve izlerini kaybettirmek için ormanlık araziye doğru kaçarlar. Issız bir kayalıkta boş ve terk edilmiş bir köşk keşfedince polisten saklanmak için çok uygun bir yer bulduklarını sanırlar. Oysa her şeyin başlangıcı bu köşk olacaktır. Şimdi doğa üstü garip güçler, çetenin peşini bırakmaz ve yaptıklarını tek tek ödetirler.

Korku Evi (Dream House)



Ününü memleketinde çektiği ilk dönem dramalara borçlu usta yönetmen Jim Sheridan'ın korku-gerilim türüne de el attığı son filmi Korku Evi (Dream House), daha çok komedileriyle tanınan senarist David Loucka'nın da bu türdeki ilk denemesi. Çekimler sırasında Daniel Craig ve Rachel Weisz'ın romantik yakınlaşmalarına denen olan proje, çifte evliliğe giden yolu da açmıştı. Filmin ABD'de basın gösterimi yapmadığı gerekçesiyle eleştirildiğini yeri gelmişken ekleyelim.

Filmin Konusu:
Kariyerinde sağlam bir yayımcı olan Will Atenton, işini bırakıp hayatında yeni bir sayfa açmak umuduyla eşi ve iki küçük kızıyla birlikte New England'da gözlerden uzak bir kasabaya taşınır. Fakat yeni taşındıkları bu evde bilmedikleri bir şey yaşanmıştır. Evin eski sahiplerinden anne ve kızı bu evde öldürülmüştür. Başta mükemmel bir ev gibi duran yeni aile yuvaları bu sırrın açığa çıkmasıyla kâbusa dönüşecektir. Olayı derinlemesine araştırmaya karar veren Will, katilin cinayeti babanın işlediğini düşünen kasaba sakinleriyle görüşmeye başlar. Yavaş yavaş ortaya çıkan gerçekler aileyi ürkütücü bir sona yaklaştırır...

Beyazperde Eleştirisi




 
'Şeytanın İni', 'Afacan ve Kurbağa Surat', 'Mühürlü Köşk', 'Korku Evi', 'Aslan Kral', 'Paris’te Gece Yarısı', 'Eylül', 'Kars Öyküleri' bu haftanın yenileri
DETAYLAR
http://www.beyazperde.com/dosyalar/sinema/dosya-50082/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder